Промени го крајот на нечија приказна

Author: transplantacija

Доделени наградите за најдобри дела на тема трансплантација и органодарување
Вести
transplantacija

Доделени наградите за најдобри дела на тема трансплантација и органодарување

Професионалните дизајнери, Ана Тасева, Гоце Велески и Воскресија Андреевска, и средношколците Амра Седиковиќ, Давид Манасијевиќ и Адријана Мирчевка, се шесте автори, креативци кои ги понесоа

Read More »
Средношколците од Скопје во Еurope house
Вести
transplantacija

Средношколците од Скопје во „Еurope house“ дискутираа на тема органодонорство

Органодарувањето некогаш е живот, некогаш подобрување на животот Во просториите на  „Еurope house“ Скопје, вчера се одржа дебата со претставници од средните училишта  на тема

Read More »

Галерија со дизајни од меѓународните натпревери за постери за донирање органи и трансплантација

Ви ги прикажуваме делата од Вториот меѓународен натпревар за постери за донирање органи како примери за визуелни решенија кои ги бараме. Овие дела се објавени

Read More »

Средношколците ќе креираат визуелни дела на тема: трансплантација и органодонорство

Отворен повик за доставување најдобро решение за постер Учениците од сите државни средни училишта во земјава имаат можност да ги покажат своите визуелни креативни дела

Read More »

Отворен повик за професионални дизајнери за брендирање кампања за подигнување на свеста за органодонорството

Отворен повик за професионални дизајнери: Брендирање кампања за подигнување на свеста за органодонорство и трансплантација Сите професионални дизајнери имаат можност да ги достават своите креативни

Read More »

Повик за професионални дизајнери: „Кампања за брендирање и креативни визуелни решенија на тема: органодарување и трансплантација“

Како дел од иновативниот проект „Поддршка на системот за трансплантација“, финансиран од Европската Унија и имплементиран од Agriconsulting Europe S.A. (Италија) и PLANET S.A (Грција)

Read More »

Повик до средношколци за оригинални и креативни визуелни дела на тема: дарување органи и трансплантација

Дај му боја и линија на животот! Дали знаеш дека органодарувањето е највисокиот чин на хуманост?Си слушнал/а ли дека еден органодарител може да спаси осум

Read More »